Toyota Hilux wint Bestelauto Expo Publieksprijs 2020 in de categorie pick-up


  • Toyota Hilux winnaar in de categorie pick-up
  • Achtste generatie onverwoestbare Toyota Hilux
  • Oerbetrouwbaar en onverwoestbaar sinds 1968
  • Toonaangevende actieve veiligheid: Toyota Safety Sense

De onverwoestbare Toyota Hilux wint de Bestelauto Expo Publieksprijs 2020 in de categorie pick-up. De winnaar van de prijs is niet bepaald door een vakjury, maar door de mannen en vrouwen die dag-in-dag-uit hun geld verdienen met hun bedrijfswagen. Die hoogste eer in de categorie pick-up is naar de mening van het publiek dus voor de Toyota Hilux.

Werkpaarden als de Toyota Hilux, maar ook de Toyota PROACE en de Toyota Land Cruiser Van, zijn in toenemende mate een middel voor ondernemers om hun werk beter en efficiënter uit te voeren. Vandaar dat de Bestelauto Expo Publieksprijs 2020 in het leven is geroepen. Op de Bestelauto Expo 2019 in Expo Houten werd de winst in de categorie pick-up van de Toyota Hilux vandaag bekend gemaakt.

Het ultieme werkpaard
De achtste generatie Toyota Hilux is kwalitatief van hoog niveau. De eerste generatie kwam in 1968 op de markt en de Toyota Hilux is over de gehele wereld de meest verkochte pick-up ooit. Het ultieme werkpaard heeft een trekcapaciteit tot maar liefst 3.500 kilogram en heeft een enorme carrosseriestijfheid, wat grote voordelen biedt in geaccidenteerd terrein. De Toyota Hilux is 5.335 mm lang, 1.855 mm breed en 1.815 mm hoog. De lengte van de laadbak is maximaal 1.645 mm, ongekend lang in dit segment.

Safety First

De Toyota Hilux is niet alleen avontuurlijk en onverwoestbaar, maar ook super veilig. De pick-up is voorzien van het uitgebreide Toyota Safety Sense pakket. Naast de rijstrook assistent, het pre-collision system met voetgangersherkenning en verkeersbordherkenning is ook Adaptieve Cruise Control standaard. De auto herkent in schemer en donkere situaties zelf voetgangers en fietsers. Indien nodig remt de auto zelf af, zelfs tot stilstand. Safety First!

Vier carrosserievarianten
De Toyota Hilux is leverbaar als Enkele Cabine Van, Xtra Cabine Van, Dubbele Cabine Van én Dubbele Cabine 5-persoons uitvoering. De prijzen starten bij 19.195 euro exclusief BTW en BPM voor de Enkele Cabine in Comfort uitvoering.Toyota laat bezoekers Tokyo Motor Show 2019 mobiliteit van de toekomst ervaren

  • Toekomstige samenleving staat centraal in ‘Toyota Mobility Theme Park’
  • Toyota e-RACER laat toekomst van de sportauto zien
  • Toyota e-Palette zorgt voor transport tijdens ‘Tokyo 2020’
  • Mens centraal, ook bij toenemende kunstmatige intelligentie

Wie op de Tokyo Motor Show 2019 het futuristische ‘Toyota Mobility Theme Park’ bezoekt, stapt als het ware in de toekomst. Bezoekers worden verwelkomd door mensen uit de toekomst en robots. Op de stand is een hoofdrol weggelegd voor toekomstige mobiliteit, in allerlei vormen. Eyecatcher is de Toyota e-RACER, een opzienbarend gelijnde raceauto waarmee bezoekers door een speciale digitale bril op te zetten een reallife race kunnen ervaren. Met de Toyota e-RACER wil Toyota laten zien dat ook toekomstige mobiliteitsoplossingen ‘fun to drive’ kunnen zijn.

Voor een zo intens mogelijke race-ervaring kunnen bezoekers van de Tokyo Motor Show (24 oktober – 4 november 2019) die plaatsnemen in de Toyota e-RACER zelf het circuit en een racekuip kiezen. De 2-zits open sportwagen is feitelijk een spectaculaire racesimulator, maar Toyota topman Akio Toyoda benadrukt dat er wel degelijk een toekomst is weggelegd voor sportauto’s die bovenal rijplezier bieden.